Lägesrapport från Malmberget

Sitter just nu hos Carolin och Erik. Dock är båda på arbete ;p
Fan, vad det är äckligt att vara ovanför en gruva. Dom spränger kring 00 varje dag och när man inte är van är det läskigt. :p Glömmer det varje gång jag går och lägger mig. Hade lagt mig då det smällde inatt. Det är inte nå små skakningar man känner. Det var en sättning nyss (att det ofrivilligt rasar där nere). 

Väntar på att morbror ska sluta jobbet så ska jag åka med honom till byn och vara där några dagar med mormor och morfar. Blir mysigt, men kommer ej ha tillgång till internet så ofta. :) Funderar på att åka hem på torsdagkväll alt. fredag på dagen. : ) Vill hinna vara hemma lite innan jag och Frida far till Göteborg den 15 (?) september. Där vi bl.a ska gå på Skandinavien cake show, blir spännande. ;b
Måste ju hinna arbeta lite grann så man får nån lön i oktober, kan vara en fördel. :D haha.

Har inga bilder att lägga in då jag inte sitter på min egna dator. Men kan ju använda bilder jag redan lagt ut ;D Haha.


En bild på mig och Cecilia. ;D


Uppdatering om läget. ;)

Jag har det bra här borta i Gällivare. Var ut på puben i fredags tillsammans med Carro, Erik och Emil. :) Hade riktigt trevligt, roligt att komma ut och träffa folk. :) Morgonen efter var inte lika trevlig, mådde inte så gott. Men kom på benen igen och for till Emma på kvällen där massa folk var. Vi skulle egentligen på styrdans, men dom stängde så tidigt så vi gick aldrig in. :) Vi alla for istället hem till Emil.
Nu snart blir det inbakt fläskfilé och rotfruktsgratäng hos Emma och Pontus, mums! : ) Sen blir det filmmys. Ännu en gång ska jag se "Remember me" ;p

Förkylning.

Jag har blivit förkyld igen och nästan mer nu än tidigare. ;S Bah. Vad less jag blir! Känner mig matt och hängig. Äh, ingenting att göra åt. Men det känns lite bättre att gnälla. Tror det kan bero på att jag utsatt mig för saker i stor mängd som jag egentligen inte tål.

Inte gjort just någonting på förmiddagen idag, fördrivit tiden hemma fram till kvällen då jag åkte till Frida. Hade med mig kameran så jag kunde fota då jag skulle göra Moas naglar, dock var det konstiga nageltippar dom köpt så det blev ingenting. Fikade istället kladdkaka med glass och chokladsås och kaffe. ;p
Kom hem för ett tag sen och nu ska jag organisera lite grann här hemma. Slänga in lite saker i garderoben och sånt där tjaffs.

Dagens sminkning i alla fall:


Slänge ihop en makeup idag bestående av orange, lila och brun. Otippad färgkombination med orange och lila. Men blev ganska bra i alla fall :) Använde skuggor från Metal Mania 88 paletten. :)


Sminkningar

Jag har provat lite olika sminkningar med dom nya paletterna, 88 eyeshadow palette och Metal Mania 88 palette, från kosmetikan.
Skillnaden på paletterna är att 88 eyeshadow paletten är matt (utan shimmer) och Metal Mania är med shimmer. Men båda är högpigmenterade.


88 Eyeshadow Paletten.
Regnbågs makeup som jag provat ikväll. Blev riktigt nöjd med den här! :)



Metal Mania 88 paletten.
En grön/gul/guldig makeup jag hade igår :)
 



88 eyeshadow palette
Den här makeupen skulle vara turkos och svart, hade den förövrigt idag.


Fånge på fortet.

Blev väckt av mamma idag kring halv tio. Tänkte ligga och dra mig ett tag men jag klev faktiskt upp på en gång och hoppade i duschen och gjorde mig klar för dagen. Då jag var klar for jag till Emelie och mös med henne och Theo, sötnosen! :) Direkt jag for därifrån hämtade jag upp mamma och vi for på stan en sväng om, kikade i lite butiker och sånt där. Kanske inte det roligaste innan löning, men då vet man ju vad som finns till nästa gång. ;) Hehe. Kom hem kring fem och käkade middag.
Därefter dök Frida, Moa och Cissi upp. Vi fikade, surrade på, målade naglar och kollade lite smink. :D

Ska verkligen Fångarna på fortet gå varje dag? :p
Då är det ju slut till veckan, står att det ska vara 6 avsnitt. Underligt!

Har ju förresten slingat håret ännu mer, har glömt att visa bild.





Remember me?

Såg en av dom bästa filmerna jag sett härom dagen, Remember me. :) Ruskigt bra film!

Igår for jag till Frida på förmiddagen, åt middag där tillsammans med henne och hennes syster Moa. Fläskfilé, klyftpotatis, sallad och sås. Mumsigt! :D For iväg en sväng till Fridas syskonbarn där hon bl.a hämtade ett slingpaket. Sen satte vi igång och dona med hennes hår. Moa klippte henne och jag slingade. Hon blev jätte fin, en modern frisyr med ljusbruna slingor (från svart hår). Medan vi väntade på att slingorna skulle bli klara gjorde Frida scones och så drack vi thé och kvälls/nattfikade innan jag for hem. :)  




Färgresultatet. :) Bild lånad från Frida


Lättskrämd

Åh, herregud vad jag blev skrämd nyss. Satt och kikade på ett klipp från youtube. Lugnt och stilla, en ballerina dansade omkring. Jag anade ingenting först ett "monster"/skräckfilmsmänniska dyker upp på skärmen och skriker. Jag lovar att jag överröstade henne med mitt skrik med några decibel. Gjorde inte gott för halsen vill jag lova. :p

Älskade kusin Carolin har varit här i helgen, vi har bara myst på här hemma ;D Roligt med "spontanbesök" ..
Har varit hemma i en vecka idag. Blir galen av att vara hemma! Men vad ska man göra då man är sjuk? :s Hade ju kunna hitta på massa roligt om jag var ledig och frisk när Carro var här. Men jag åker uppåt till dom i veckan, längtar nå fruktansvärt! :-) 4 månader sen sist jag var. Känns som ännu längre. :/ Ska ta en välbehövlig semester hos kusinerna och mormor&morfar. :)
Och till veckan ska jag och Frida ha "minikräft"-skiva. Har aldrig provat äta kräftor, så det blir spännande. ;D

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen. Dagen som återigen spenderas hemma...



Inte många knop gjorda.

Finns inte mycket att göra då man är sjuk. ;S Har nog aldrig sett så mycket film som dom här två dagarna. Alice i Underlandet. Valentine's day. Shrek. Nästa film blir Brothers, sen har jag en massa andra liggandes som jag också ska se. Jag är inte världens filmfantast, men det lär ändras under dom här dagarna. :p 
Det är ungefär vad jag åstadkommit idag, förutom lunchen jag lagade. Ska fortsätta i samma spår hela dagen.
Nu ska jag fortsätta titta Shrek, sen blir det middag.  


Gårdagen

Gårdagen började med att jobba korttur. Sen följde jag Frida till luleå för hon skulle göra lite ärenden. Fick med mig hem två ringar, ett linne och 4 nagellack (H&Ms egna, 9,50:- /st !!!!)
Och även mitt smink jag beställt kom igår, en dags leveranstid!! Beställde i onsdagskväll och igår till lunch var dom här, riktigt bra jobbat http://kosmetikan.se! Provade alla produkter och dom är riktigt bra också.

På kvällen drog jag till Elin där Eliolo och Angelica var. Tog några drinkar och satt och surra. Väldigt trevligt! Drog vidare till Bränna kring 23, och där var det också ruskigt bra! Kom hem kring 3 och har legat i sängen till nu. Jag mår verkligen som jag förtjänar. Dessutom börjar jag bli ännu mer förkyld än tidigare. Tappade rösten igår.
Ikväll är jag bjuden på middag hos Eliolos föräldrar, mys! Så det blir en drink och tacos. Sedan vidare till Farmen där det är säsongsavslutning.


Provade bla färgerna från där här paletten igår.


Photoshop

Jag är sugen på att köpa en systemkamera. Men det känns som att man måste ha lite mer intresse än vad jag har för att fotografera om man har en sådan. Det hade varit roligt att ha vid speciella tillfällen.
Jag har en gång i tiden varit duktig på Photoshop, och hade tänkt lära om mig, känns som att man inte riktigt har den tiden nu som man hade då. Men jag tycker det är riktigt roligt att trixa i photoshop. Får se hur jag ska göra, håller då på att installera nya photoshop nu. Jag har tappat väldigt mycket av det jag kunde förut + att det kommit nya versioner, dagens teknik va?! :D

Nu ringde Eliolo, så vi ska dra ut till Vittjärv och dricka en kopp kaffe. Vardagslyx!



Bilden har ingenting med det här att göra. Men hade inge bättre. ;D


Sminkbeställning

Jag har beställt lite smink från www.kosmetikan.se. Blir roligt när dom levereras! :)


Metal Mania 88 paletten, metallic skuggor.
88 Eyeshadow Palette, matta skuggor.
Borstset och en foundation Primer.







Rekordfart till jobbet

Hah! Idag började jag 07.00, och vaknade 06.44. Men jag hann i tid på jobbet, 06.53 var jag där! Och då hade jag hunnit borsta tänderna, borsta håret, tvätta bort sminket som jag sovit i och KÖRA till jobbet. Förstår ni, 9 minuter!!! :D Snodde bilen av morsan då min fortfarande är trasig (Ja, det var bara en slang det gått hål i, som tur var...). Slutade kl. 16.00 idag och efter det har jag bara tagit det lugnt. Sovit en stund, för jag mår inte bra. Har ont i halsen, ont i huvudet och känner mig febrig till och från. Det verkar ju gå någon förkylning, men jag har inte tid att bli sjuk nu. Har bara två veckor kvar på vikariatet, det gäller att ligga i nu medan man kan/får.

 


För någon dag sen då Frida grejade med en tårta. :)



Slutresultatet. Hon gjorde en tårta åt en arbetskamrat. :)
Ser ni hur duktig hon är?! Hennes blogg finns här.


Dutten

Ingen vinst på bingot. Och inte ens nära! Kanske en gång. Men då var det 44 andra som tutade på 1000:- ...




Ser ni skeden? Jag stod för fikat/middagen idag. Dock misslyckades jag.
Jag glömde besticken! Vi fick ta en liten tesked från fiket. Festligt! Vi gjorde ett tappert försök att äta med lillskeden, höhö.



En massa duttar. Var inte ens nära bingo en enda gång typ.



Oduttad!



Dock behövde vi inga bestick till drickan. Som tur var, för annars hade vi svultit ihjäl.
Vi hann nästan bli utmärglade, till vi fick i oss lite läsk.



Bilbingo i Antnäs.

Jag har sminkat mig och fixat håret så att jag är fin då jag vinner 20.000 kr ikväll på bilbingot i Antnäs. :)





Mamzi och jag. :D


RSS 2.0